XVIIIè FORUM TIG-SIG

El passat 14 de novembre vam assistir al XVII Fòrum TIGSIG, organitzat per ACTIG, l’Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geogràfica. El fòrum va tenir lloc al Born CCM a Barcelona.
L’acte es va iniciar amb la presentació dels debats per part de Joaquim Calafí, president de l’ACTIG, juntament amb Xavier Carbonell, de l’empesa ARC mediació.
Els debats es van organitzar al voltant de 4 temàtiques o Hèlix.
HÈLIX ADIMINISTRACIÓ
Introduït i conuit per Francesc Varela, de l’empresa Nexus Geogràfics, Julià Talaya de l’Institut Cartogràfic i Geològic de CatalunyaJosepa Lleida de la Diputació de Barcelona i Jordi Graells del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, han debatut sobre la importancia, les fortaleses, mancances i oportunitats de les TIG dins de l’àmbit de l’administració amb una mirada crítica i constructiva.
HÈLIX SOCIETAT
Introduït i conduit per Xavier Perarnau, de l’empresa Seys, Karma Peiró, periodista especialitzada en TIG, i Mar Santamaria, de l’empresa 300.000kms, han debatut sobre la gestió de les dades i l’aplicació de les TIG per part de la ciutadania i de l’ús de les dades per part d’empreses i administracions, així com la ètica del seu ús.
HÈLIX EMPRESA

Introduït per Ricard Gonzàlez, CEO de l’empresa Infraplan, va conduir un debat constructiu sobre la posició dels Sistemes d’Informació Geogràfica en l’àmbit de les empreses i de les seves possibilitats de futur entre Pedro Llorens, de l’Associacó Espanyola del Vehicle Auònom Connectat (AEVAC) i Cristian Bardají, Director of Infrastructure Studies de la Cambra de Comerç de Barcelona.

HÈLIX DOCENCIA I RECERCA
Taula conduida pel Doctor Xavier Pons, de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la que el Doctor Josep Gili, de la Universitat Politècnica de Catalunya i Anna Badía  de la Universitat Autònoma de Barcelona, van generar un debat viu, en el que les necessitats de presencia de les TIG a tots els nivells formatius, i la necessitat de formació continua regulada en un món que evoluciona a una gran velocitat.
A la tarda, una nova edició dels Bits de SIG va tancar una gran jornada.