Frederic Udina i Abelló

Frederic Udina i Abelló  exposa en Fòrum TIG-SIG 2014: Les dades disponibles i els seus límits

Frederic Udina i Abelló (Barcelona, 1953) llicenciat en Matemàtiques per la UAB i doctor en Ciències Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), és director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) des del juliol de 2011. Des del juliol de 2013 és president de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua).

Del 1982 al 1990 va exercir com a professor de tecnologia i matemàtiques al Departament de Didàctica de les Ciències UAB. Des de llavors, és professor de Matemàtiques, Probabilitat i Estadística del Departament d’Economia i Empresa de la UPF. És també professor afiliat de la Barcelona Graduate School of Economics.

A la UPF ha exercit diversos càrrecs de gestió, com la subdirecció d’Afers Acadèmics del Departament d’Economia i Empresa (2008-2010) o la secretaria de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1990-2005), a més de de ser cap d’àrees docents.

Ha publicat nombrosos articles en revistes internacionals i diversos llibres, i ha participat en congressos i grups de recerca internacionals. També ha efectuat treballs de consultoria estadística, entre d’altres per a Morgan Stanley (2006-2008).

Inscripció al Fòrum