ACTIG

El 15è Fòrum TIGSIG va tenir lloc el passat 10 de novembre de 2016, des de dos quarts de deu del matí fins a les sis de la tarda, a la sala MWC de l’edifici Telefònica de la Plaça Catalunya, a Barcelona.

 

El tema principal que proposàvem per aquesta edició va ser “el SIG al núvol”. Aquest lema va servir per exposar i presentar aplicacions i productes basats en la tecnologia del cloud computing i per a saber què ens aporta aquesta tecnologia en el món de la informació geoespacial.

Per aquest motiu, vam convidar el Sr. Jaume Miranda, director ICGC, perquè inaugurés aquesta nova edició del 15è Fòrum TIG SIG i el primer bloc de ponències.

A continuació, dins aquest mateix bloc de ponències plenàries, vam comptar amb la participació de Toni Pérez, de la UOC, que ens va parlar sobre l’estreta relació existent entre el cloud computing i la geoinformació.

Per acabar, vam proposar una taula rodona moderada per Irene Compte, amb el títol «Pros i contres del Cloud», que va comptar amb la participació del Dr. Xavier Pons (Miramon), un representat de l’empresa Carto, un representant de l’empresa ESRI i un representant de l’empresa HEXAGON, tots ells coneixedors de les tecnologies cloud en l’àmbit geoespacial.

 

En el segon bloc de ponències, Telefónica va exposar els seus productes «geo» al núvol.

Per tancar el matí, hi va haver una nova taula rodona, moderada pel Sr. Lluís Sanz (Ajuntament de Barcelona), sota el títol «GIS cloud a l’administració», que va comptar amb representants de diverses administracions.

 

A la tarda, vam proposar realitzar la segona edició de la sessió «BITS de SIG», format de presentacions breus que ja vam utilitzar en la passada edició del Fòrum.

 

programa-bits-de-sig2Es va repetir l’èxit de la primera edició d’aquest format, i aviat en podeu veure les presentacions al canal de YouTube de l’ACTIG. Es tracta de dur a terme una ronda de breus presentacions d’una durada màxima de 5 minuts i 20 diapositives. Aquesta sessió està oberta a tothom qui vulgui exposar les darreres novetats i treballs en el camp de la geoinformació en els quals està treballant.