Crònica PreForum TIG-SIG 2018

El passat 4 d’octubre vam celebrar una sessió prèvia per a centrar el tema del proper Fòrum TIGSIG a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, on van haver-hi més de 80 inscripcions. L’objectiu de la sessió va ser exposar els potencials de relació entre la geoinformació i el món del BIM (digitalització de l’edificació i la obra civil).

Les eines tecnològiques de l’edificació i l’obra civil estan fent un pas més enllà de la utilització d’eines digitals per a elaborar informació gràfica, estant fent un salt cap al món digital que afecta a totes les fases de la vida d’un projecte, des de la seva projecció fins el seu manteniment.

Vam començar amb un diàleg entre Víctor Roig, de l’empresa Bimetric i Joaquim Calafí, president de l’ACTIG sobre “Que és el BIM? I la integració del mon SIG i el mon BIM?”.

A continuació es va fer una exposició sobre el potencial dels núvols de punts com a font d’informació de base, per part d’en Ricard Gonzàlez, CEO de Infraplan.

A la finalització de l’acte, els assistents que ho van desitjar, es van poder incorporar a l’acte de benvinguda dels membres de l’assemblea general del CLGE, (Comité de Liaison des Géomètres Européens). Són el Consell Europeu de Topògrafs. Representen i promouen els interessos de la professió de topografia geodèsica en el sector privat i públic a Europa, especialment pel que fa a la creació d’un fòrum permanent per tècnics geodèsics europeus, compromesos amb la cooperació europea. La promoció i intercanvi d’activitats tècniques, científiques i educatives dins dels estats europeus. Així com la prestació d’assistència als països membres, associacions nacionals i institucions de la Unió Europea.

A continuació us compartim les presentacions dels ponents.

Víctor Roig Segura, BIMETIC. BIM&GIS
PreForum_Actig_2018_BIM-GIS

 

Ricard Gonzalez Almuzara, Infraplan. The potential of point clouds as a source for base information.
PreForum_Actig_2018_PointClouds.pdf